Boomspecialisten

De juiste zorg voor boom en bos!

Of het nu gaat om het beheer van 10 of om 10.000 bomen; bij ons bent u aan het juiste adres. Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan kijken we naar de plek waar gewerkt gaat worden. Werken we in de stad met veel passerend verkeer of staan we op een afgelegen plek in het bos? In het geval van de stad is het onderdeel veiligheid een belangrijk aandachtspunt, terwijl in de bossen meer gekeken wordt naar uitstoot en terreinschade. Als u werk aan ons uitbesteed bent u verzekerd van een juiste aanpak.

Bekijk projecten

Wat we doen

Binnen de boomverzorging kunnen we twee hoofdgroepen aan werkzaamheden benoemen: onderzoek & advies en uitvoerende diensten. Maar beide altijd uitgevoerd door gecertificeerde specialisten.

constante ontwikkeling op het gebied van bomen en natuur

Gecertificeerd personeel

Het uitvoerende werk wordt gedaan door gecertificeerde ETW-ers (European Tree Workers). Dit zijn de mannen die bijvoorbeeld het plant- en zaagwerk doen. Het onderzoek en advies wordt gedaan door ETT-ers (European Tree Technicians). Zij bepalen of uw boom nog veilig genoeg is of wanneer bouwwerkzaamheden verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Onze medewerkers voldoen daarmee aan de hoogste opleidingseisen. We zijn lid van de Kring Praktiserend Boomverzorgers (KPB). Hier wisselen informatie uit met collega bedrijven en vragen we om hulp als dat nodig is. Daarnaast steken we veel tijd en energie in bijscholing, diverse cursussen en excursies.

Projecten

Rooiwerkzaamheden

Austerlitz, Utrecht

Bossen kappen doen we niet zomaar en dus ook hier niet. De opdracht bij dit project was om ruimte te maken voor een reconstructie en de aanleg van een nieuwe rotonde. De grootste uitdaging bij dit project was schadevrij werken nabij de N224, waar veel verkeer overheen gaat en waar de bomen overheen hingen. Na het afronden van de infra werkzaamheden worden er gelukkig weer nieuwe bomen en bosplantsoen terug geplant.

Bekijk project

Rooien gevaarlijke boom

Maasland

Helaas was deze monumentale boom zodanig uitgehold dat er een gevaarlijke situatie ontstond. In goed overleg met de gemeente is besloten om de boom te verwijderen. We beschikken over de juiste vakmannen en specialistische apparatuur om dit soort werkzaamheden veilig en snel uit te kunnen voeren.

Bekijk project

Onderhoud en veiligheidssnoei

Broekpolder, Vlaardingen

Langs de mountainbike route in de Broekpolder was groot onderhoud en veiligheidssnoei hard nodig. Dat was zo af en toe best even passen en meten op de smalle en glooiende single tracks. Door de inzet van het juiste materieel is het toch gelukt. Ook voor het onderdeel verkeer en veiligheid was extra aandacht. Het vrijgekomen hout bleef achter in het bos en is terug gegeven aan de natuur. Dat is goed voor de ecologie. De nog levende twijgen waren een lekker kostje voor de wilde runderen en die vonden het erg interessant dat we er waren.

Bekijk project
Werk waar we trots op zijn!