Haardhout

Diensten

Tijdens onze snoei- en kapwerkzaamheden van onze afdeling boomverzorging komt er altijd veel resthout vrij. Dit hout wordt volledig gerecycled en geschikt hout wordt verwerkt tot o.a. haardhout. Ons haardhout is daardoor een lokaal en eerlijk product uit eigen oogst waarvoor geen productiebos voor heeft hoeven sneuvelen. 

Haardhout

Kap- en snoeihout uit uw eigen omgeving

Het hout drogen wij op natuurlijke wijze in de zon en wind, maar liever niet in een droogoven. Waar het mogelijk is, proberen we het hout te laten kloven door iemand met een beperking tot de arbeidsmarkt. Heel veel duurzamer dan deze manier kan het niet.

We werken overwegend met de hardere houtsoorten als Eik, Beuk en Es. Het aanbod is echter wel afhankelijk van wat wij tegen komen in ons dagelijkse werk. 

Niet al ons resthout wordt verwerkt tot brandhout. Een groot deel van ons hout gaat naar de houtverwerkende industrie en kwaliteitshout houden we zelf en wordt door onze dochteronderneming Tree ID Woodproducts verwerkt tot prachtig meubelhout. Kijk hier voor het volledige verhaal over hergebruik en recycling.

Prijzen en kortingen

U kunt ons vandaag nog bellen voor een prijsopgave: 0174 24 61 69, of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er kan korting verleend worden op vers hout dat nog geen gelegenheid heeft gehad om goed te drogen. Daarnaast verlenen we kwantumkortingen bij grote bestellingen. 

Bezorgen of zelf afhalen

Indien gewenst kunnen we uw bestelling thuisbezorgen, dit besteden we uit aan een bode. Hier kunnen we vooraf een prijsopgave voor doen. Alle kwaliteiten hout worden los bij u gestort in veelvouden van 1m3. Het makkelijkst en het voordeligste is om het zelf bij ons af te komen halen. Bel dan even van te voren, want er is niet altijd iemand aanwezig.

Een goede tip: als u een aanhangwagen bij een benzinestation huurt, past daar zeker 1m3 hout in en dat is vaak goedkoper dan laten bezorgen.

Contact