Wie wordt hier nou niet blij van!

Boomverzorging

Bomen in stedelijk gebied vervullen de belangrijke taak om het voor mens en dier leefbaar te maken

Door vragen uit de markt én onze passie voor dit mooie groene vak, heeft Lorsheijd Groen zicht sterk ontwikkeld op het gebied van boomverzorging. Van onderzoek en advies tot uitvoerende diensten als (ver)planten, snoeien en rooien. Mogen wij het beheer van uw bomen verrichten, dan krijgt u vooraf een helder plan van aanpak zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bekijk projecten

Wat we doen

We bieden alle facetten uit de boomverzorging. Zo doen we de jonge aanplant, begeleiden we door snoeien naar volwassen beeld en doen daarna de instandhouding. Als een boom te slecht wordt kunnen we hem ook verwijderen (iets wat we niet graag doen, maar wat er nou eenmaal bij hoort).

Bomen zijn onmisbaar voor onze samenleving

De waarde van onze bomen

Bomen zijn van grote toegevoegde waarde. Ze zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook voor verbetering van de luchtkwaliteit, voor verkoeling in de zomer, helpen tegen wateroverlast en zijn goed voor de biodiversiteit. In het bos groeien bomen onder ideale omstandigheden en draait de ecologische fabriek op volle toeren. In de stedelijke omgeving heerst een ander klimaat. Daar heeft de boom wat extra hulp nodig om te groeien en bloeien in de gebaande paden. Lorsheijd Groen is bekend met de laatste moderne technieken voor standplaatsinrichting en -verbetering.

Projecten

Rooien gevaarlijke boom

Maasland

Helaas was deze monumentale boom zodanig uitgehold dat er een gevaarlijke situatie ontstond. In goed overleg met de gemeente is besloten om de boom te verwijderen. We beschikken over de juiste vakmannen en specialistische apparatuur om dit soort werkzaamheden veilig en snel uit te kunnen voeren.

Bekijk project

Klimmend afbreken boom

Maasland

Als we niet met een hoogwerker bij een boom kunnen komen, kunnen we alsnog de boom snoeien of verwijderen. In dit soort gevallen kiezen we ervoor om de werkzaamheden klimmend uit te voeren. Zware stukken hout vangen we af zodat objecten die onder de boom staan niet beschadigen.

Bekijk project

Zware velling met spieringskraan

Den Haag

Een grote conifeer moest verdwijnen uit een kleine tuin in Den Haag. Omdat de tuin niet bereikbaar was vanaf de straat, hebben we de boom in stukken over het huis getild. Een leuke, makkelijke en snelle manier van werken!

Bekijk project
Werk waar we trots op zijn!