Aanplanten
Met gepaste trots durven we te zeggen dat we jaarlijks meer bomen planten, dan dat we er omzagen. Voordat een boom geplant wordt, moet er eerst wat denkwerk gedaan worden. Een boom moet geplaatst worden op een plaats waar hij goed kan groeien en uitgroeien naar zijn eindbeeld.

Bomen planten met verstand
Met name in de stedelijke omgeving verdwijnen veel bomen omdat hier geen of onvoldoende rekening gehouden wordt met de plaats van de boom in combinatie met de grootte in volwassen staat. Daardoor wordt menig particuliere boom te dicht bij gevels en de rooilijn geplaatst, met regelmatig conflicten als gevolg. Ook verdwijnen veel bomen door bouwactiviteiten, zonder verplanten of het maken van aanpassingen te overwegen. Oorzaken waardoor in Nederland bijna geen veterane bomen voorkomen. In de steden is de omlooptijd van een boom gemiddeld 25-30 jaar. Zonde!
Ook moet voor aanvang van het planten gekeken worden naar omgevingsfactoren waar de nieuwe boom komt te staan. Denk aan de grondsoort, de grondwaterstand, de belichting, de hoeveelheid (zee)wind, invloeden van strooizout en luchtvervuiling, etc.
U mag van ons een gedegen advies verwachten inzake bomenkeuze. Ook voor het planten van grote bomen en aansluitende begeleiding zijn we u graag van dienst.
Voor het planten van bomen hebben we alle vereiste kennis en kunde in huis. Het plantwerk moet goed gebeuren en wordt daarom uitgevoerd door onze gecertificeerde European Tree Workers (ETW-ers). Deze boomspecialisten weten precies hoe een boom aangeplant moet worden.
Na het planten van de boom brengen we alle benodigde voorzieningen aan om te zorgen dat de boom zal aanslaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boompalen en gietranden.
Bomen wegen veel en zijn vaak niet met de hand te willen. Al het benodigde materieel voor de plantwerkzaamheden hebben we in eigen beheer.
Van enkele boom tot bosperceel
We komen graag bij u langs om bijvoorbeeld één of enkele bomen te planten, maar we richten ook parken en zelfs bospercelen in met bomen. Alles naar de juiste verhoudingen en de specifieke wensen van de klant.
Projecten
Boomtechnisch onderzoek
VoorburgDe vraag die de aanleiding vormde voor dit onderzoek was ‘of er een woning gebouwd kon worden in de directe nabijheid van twee grote, oude en monumentale beuken’. Om een goed onderbouwd antwoord te kunnen geven, hebben we een BEA (Boom Effect Analyse) uitgevoerd. Met de juiste aanpassingen en maatregelen bleek de bouw verantwoord te zijn.

Natuurontwikkeling
Kraaiennest, De LierIn 2020 hebben we bij de zuidplas in het Kraaiennest ca. 70 essen weggehaald om niet minder, maar juist meer vogels naar het gebied toe te laten trekken. Door het verwijderen van de bomen ontstaat er een open verbinding tussen de zuidplas en de naastgelegen polder waar de weidevogels broeden. Na het verwijderen van de bomen zijn er ruim 300 bomen terug geplant, waaronder jonge fruitbomen. In de zuidplas is een eilandje gemaakt waar de vogels veilig kunnen uitrusten en aansterken na de vogeltrek. Het idee om een ‘gruttoparadijs’ te creëren is goed tot uiting gekomen. Het gebied is inmiddels flink in trek bij de vogels.

Natuurontwikkeling
AbtswoudsebosBij dit project voor natuurontwikkeling zijn hoge bomen verwijderd om roofvogels te weren en zo bescherming te bieden aan de weidevogels en de groei van nieuw bos te stimuleren. Al het vrijgekomen takhout is achter gebleven in het gebied en verwerkt in rillen. Hierin kunnen diverse dieren schuilplaatsen vinden. Een aantal bomen heeft een aantal oude spechtengaten. Deze bomen zijn blijven staan, zodat vleermuizen hier een plek kunnen vinden. Ook is er een aantal bomen met kluit en al om gegaan. In de kluiten kunnen diverse planten dieren waaronder de ijsvogel huisvesten.
