Hergebruik & recycling

Diensten

Met het oog op duurzaamheid en het klimaat, gaat Lorsheijd Groen zorgvuldig om met het hout dat vrijkomt bij de snoei- en rooiwerkzaamheden. Bijna al het hout wordt hergebruikt.

Hergebruik & recycling

We recyclen het hout

Grote stammen met een goede houtkwaliteit worden aangeboden aan de houtindustrie. Als de kwaliteit laag is of de lengtes te kort, wordt het hout klein gezaagd en verwerkt tot haardhout dat u bij ons kunt bestellen. Lees hier meer over ons brandhout

Het overgebleven takhout wordt versnipperd en gaat naar de vezelindustrie - onder andere voor de productie van papier - of de snippers worden gebruikt voor de winning van biogas of gebruikt voor stadsverwarming.

Maak ook kennis met Tree ID

De ├ęcht bijzondere stammen die vrijkomen houden we zelf en worden door onze dochteronderneming Tree ID Woodproducts verwerkt tot prachtige gebruiksvoorwerpen. Bij Tree ID koop je eerlijk hout met een verhaal en dat alles uit eigen productie en gecontroleerde kap. De unieke kenmerken van het hout blijven zo bewaard en het hout begint aan een tweede leven.

lees meer op tree-id.nl

Projecten

Herstel landschapselementen

Spoorbos, Delft

Bij dit project hebben we een hakhoutbos wat al rond 1850 op kaarten stond en waar al jaren geen hout meer was geoogst, terug gebracht in de originele staat. Het stamhout wat hier vrij is gekomen wordt gekloofd voor de kachel (zoals het vroeger ook bedoeld was). Verder hebben we een stuk bos volledig verwijderd. Hier worden bloemen ingezaaid die diverse insecten aantrekken. Hiermee verhogen we de biodiversiteit in het gebied.

Bekijk project

Snoeiwerkzaamheden

Ackerdijkse plassen, Oude leede

In opdracht van natuurmonumenten hebben we in het natuurgebied de ackerdijkse plassen een flink aantal bomen gesnoeid. Aanleiding hiervoor was een flinke achterstand in het reguliere onderhoud met zware overbelasting als gevolg. Takken werden hierdoor zo zwaar dat deze spontaan afbraken. Dit is opgelost en met een fantastisch uitzicht op deze plek is dit werk zeker geen straf!

Bekijk project

Ontwikkeling NEZ

Den Haag, witte vlek

In natuurgebied de witte vlek zijn er bomen en struweel verwijderd om plek te maken voor de aanleg van een natte ecologische zone (NEZ). Dit maakt onderdeel uit van een netwerk van waternatuur dat bijdraagt aan een betere waterkwaliteit en biodiversiteit. Er is een stukje bos verdwenen, waar water en plas- drasgebied voor terug is gekomen. Na afronding van het project zie je weinig meer terug van de ravage die het tijdens de uitvoering was.

Bekijk project