Beplanting
Een mooie tuin komt pas echt tot zijn recht als de beplanting groeit en bloeit. Om dit doel te bereiken is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de plant. Zo doet het ene plantensoort het beter in de volle zon, terwijl het andere soort juist (veel) schaduw nodig heeft. En dan zijn er nog diverse beplantingsstijlen te noemen. Bent u opzoek naar een klassiek rozenvak, een fleurige vaste plantenborder of hebben we te maken met een landschappelijke beplanting?

Van plan tot groei
Bij de ontwikkeling en aanleg van een beplantingsplan kijken we goed naar twee belangrijke onderdelen: de wensen vanuit de klant én we kijken wat er mogelijk is in de huidige situatie. Niet elke plant of boom kan namelijk zomaar overal en zonder problemen groeien. Omgevingsfactoren waar we bijvoorbeeld rekening mee moeten houden zijn; de huidige grondsoort met de PH- en voedingswaarde, de grondwaterstand, de hoeveelheid zon of schaduw, invloeden van (zee)wind, luchtkwaliteit, de gevoeligheid voor ziektes en plagen en ga zo maar door.
Een mooie gebalanceerde beplanting lijkt vaak eenvoudig, maar is dat zeker niet. Beplanting is vaak een belangrijke factor bij het wel of niet slagen van aanlegprojecten en vinden we daarom erg belangrijk. Het opstellen van beplantingsconcepten en -plannen hebben we veel plezier in en werken we graag zorgvuldig uit.
Projecten
Natuurlijke bloementuin
VoorburgBij de aankoop van het huis was deze achtertuin zwaar verwaarloosd en overgroeid met heesters en coniferen. We hebben een plan van aanpak gemaakt en de tuin vervolgens veranderd van een jungle in een prachtige bloementuin met een natuurlijke uitstraling. Om het aanzienlijke hoogteverschil in de tuin op te vangen, zijn er betonnen L-elementen geplaatst, zodat het terras bij de woning op de juiste hoogte aangelegd kon worden. Het is nu een soort podium waarop je een mooi overzicht over de volledige tuin krijgt.

Binnentuin
Den HaagDe bewoners van het seniorencomplex Simon Carmiggelt genieten in de zomer van de prachtige bloementuin die we buiten hebben aangelegd. In de winter en op dagen met slecht weer, komt de natuur naar ze toe in een prachtige tropische binnentuin.

Ontwikkeling NEZ
Den Haag, witte vlekIn natuurgebied de witte vlek zijn er bomen en struweel verwijderd om plek te maken voor de aanleg van een natte ecologische zone (NEZ). Dit maakt onderdeel uit van een netwerk van waternatuur dat bijdraagt aan een betere waterkwaliteit en biodiversiteit. Er is een stukje bos verdwenen, waar water en plas- drasgebied voor terug is gekomen. Een paradijs voor vogels, vissen, amfibieën, kleine zoogdieren, vlinders en insecten. Na afronding van het project zie je weinig meer terug van de ravage die het tijdens de uitvoering was.
