Grondwerk & grondkeringen

Diensten

Grondwerk, het startpunt voor de aanleg van een nieuw project. De structuur en hoogtes van de grond moeten namelijk op orde zijn voor de beplanting én bestrating. Zo zorgen we ervoor dat planten goed kunnen groeien en de bestrating niet verzakt.

Grondwerk & grondkeringen

Doen met wat er is

Bij voorkeur werken we zoveel mogelijk met een gesloten grondbalans wat inhoudt dat we zoveel mogelijk werken met de aanwezige grond en geen onnodige transportbewegingen gaan doen. Als het niet anders kan, dan kopen we de juiste grondsoort aan.

Praktisch én mooi voor het oog

Op het moment dat we te maken hebben met hoogteverschillen, dan maken we grondkeringen om die verschillen op te vangen. Denk hierbij aan houten beschoeiingen in de slootkanten of betonelementen nabij gebouwen en terrassen. Door een goede en stevige grondkering blijven de verschillende niveau’s jarenlang hetzelfde.

Het plaatsen van een grondkering is niet zomaar gedaan. Buiten dat het fysiek zwaar is en het juiste materieel vereist is, moet het secuur gebeuren. Er moet goed gefundeerd worden en alles moet keurig rechts staan. Werk voor vakmannen!

%MCEPASTEBIN%
contact

Projecten

Ontwikkeling NEZ

Den Haag, witte vlek

In natuurgebied de witte vlek zijn er bomen en struweel verwijderd om plek te maken voor de aanleg van een natte ecologische zone (NEZ). Dit maakt onderdeel uit van een netwerk van waternatuur dat bijdraagt aan een betere waterkwaliteit en biodiversiteit. Er is een stukje bos verdwenen, waar water en plas- drasgebied voor terug is gekomen. Een paradijs voor vogels, vissen, amfibieën, kleine zoogdieren, vlinders en insecten. Na afronding van het project zie je weinig meer terug van de ravage die het tijdens de uitvoering was.

Bekijk project

Kleine achtertuin

Scheveningen

We zijn goed in de grote projecten, maar ook kleine projecten draaien we onze hand niet voor om, zoals bij dit project in Scheveningen. De uitdaging hier zat hem in de zeer beperkte ruimte en toch een grote wens voor een groene tuin. Daarnaast zijn er veel hoogteverschillen die we opgevangen hebben met betonnen L-elementen. Het straatwerk is vrijwel volledig gemaakt uit eeuwen oude brokjes steen en dat was een flinke uitdaging voor onze straatmakers.

Bekijk project

Gezellige binnentuin

Rotterdam

Ons werd verzocht om een eentonige dierenweide met een beperkt budget te veranderen in een uitnodigende plek voor de bewoners van een seniorencomplex. Door een gedeelte van het gazon ongemoeid te laten, bleef er budget over om het centrale punt in de tuin eens écht gezellig aan te kleden. Met de aanleg van een aantal paden buitenom, is er voor de bewoners een mogelijkheid gecreëerd om rond te lopen. De warme kleur van het verhardingsmateriaal nodigt bij de eerste zonnestralen in de lente al uit om snel naar buiten te gaan voor een heerlijke voorjaarswandeling.

Bekijk project