Grondwerk & grondkeringen

Diensten

Grondwerk, het startpunt voor de aanleg van een nieuw project. De structuur en hoogtes van de grond moeten namelijk op orde zijn voor de beplanting én bestrating. Zo zorgen we ervoor dat planten goed kunnen groeien en de bestrating niet verzakt.

Grondwerk & grondkeringen

Doen met wat er is

Bij voorkeur werken we zoveel mogelijk met een gesloten grondbalans wat inhoudt dat we zoveel mogelijk werken met de aanwezige grond en geen onnodige transportbewegingen gaan doen. Als het niet anders kan, dan kopen we de juiste grondsoort aan.

Praktisch én mooi voor het oog

Op het moment dat we te maken hebben met hoogteverschillen, dan maken we grondkeringen om die verschillen op te vangen. Denk hierbij aan houten beschoeiingen in de slootkanten of betonelementen nabij gebouwen en terrassen. Door een goede en stevige grondkering blijven de verschillende niveau’s jarenlang hetzelfde.

Het plaatsen van een grondkering is niet zomaar gedaan. Buiten dat het fysiek zwaar is en het juiste materieel vereist is, moet het secuur gebeuren. Er moet goed gefundeerd worden en alles moet keurig rechts staan. Werk voor vakmannen!

%MCEPASTEBIN%
contact

Projecten

Vergroening Pomonaplein

Den Haag

Gemeente Den Haag heeft ons de opdracht gegeven om in samenspraak met locale bewoners, een plan te bedenken voor de vergroening van het Pomonaplein. Het idee is ontstaan om in de brede trottoirs openingen te zagen en hier plantvakken van te maken in de lengterichting van de straat. Vanuit de huizen is het zicht op de auto’s een heel stuk minder geworden, het ziet er veel aantrekkelijker uit en daarnaast heeft het een hoge ecologische waarde!

Bekijk project

Parktuin

Maassluis

In woongebied Wilgenrijk hebben een prachtige parktuin aan mogen leggen. Hierbij hebben we alle werkzaamheden vanaf de eerste dag, waarbij het perceel nog een weiland was tot de installatie van de laatste lamp mogen verzorgen. Voordat de bouw van de woning begon, zijn er al een flink aantal bomen aangeplant zodat deze alvast aan konden slaan en al een stuk groter zouden zijn bij de oplevering van het huis. Er is veel gewerkt met natuurlijke materialen, veel bomen en veel planten. Hierdoor is een landschappelijke en tijdloze uitstraling ontstaan. De tuin zit verder vol moderne snufjes als volautomatische hekken, een beregeningssysteem, verlichting en een robotmaaier. Een project om trots op te zijn.

Bekijk project

Houtconstructies

Maassluis

In opdracht van Van Mierlo hebben we in woongebied Wilgenrijk op ‘het eiland’ meerdere plaatsen vlonders en pergola’s geplaatst. Het robuuste materiaal zorgt voor een landelijke uitstraling die past in het gebied. Prachtige klimplanten op de pergola’s zorgen voor schaduw en een bloemenzee in de zomer.

Bekijk project