Daktuinen

Diensten

Een groendak, het is niet alleen een mooi gezicht, maar heeft ook een aantal andere voordelen. Zo draagt het bij aan een betere isolatie, gaat de levensduur van de dakbedekking omhoog, wordt regenwater gebufferd bij piekbuien en komt het de ecologie in het stedelijk gebied ten goede. Of het nu gaat om een plat of hellend dak, bijna op alle daken kunnen we probleemloos een sedumdak aanleggen.

Daktuinen

Weinig onderhoud

Een daktuin is opgebouwd uit veel verschillende sedumsoorten en kan zichzelf over het algemeen goed onderhouden. Het daktuinsysteem is namelijk zo opgebouwd dat het een waterbuffer kan bewaren. Een buffer waar hij ongeveer twee weken mee vooruit kan in droge perioden. Zodra het weer gaat regenen vult het systeem de buffer opnieuw aan.

contact

Projecten

Begraafplaats Oud-Rijswijk

Rijswijk

Op deze oude en groene begraafplaats uit 1915 zijn veel oorlogsmonumenten te vinden. De begraafplaats is ondertussen uitgeroepen tot rijksmonument. Op dit soort plekken zijn vaak grote en oude bomen aanwezig. Het veilig en zorgvuldig werken was hier een grote uitdaging. We hebben hier jarenlang het volledige terreinbeheer uitgevoerd.

Bekijk project

Strakke stadstuin

Den Haag

Het ontwerpen van deze kleine stadstuin had een aantal leuke uitdagingen. De tuin liep in een punt en er was behoefte aan meer gevoel van privacy. De oppervlakte was beperkt terwijl de tuin toch veel gasten moest kunnen ontvangen. We hebben ruimte gecreëerd door lijnenspel in een neutrale uitvoering. Ook is de achterliggende bebouwing verstopt. Op het resultaat zijn we nog steeds trots.

Bekijk project

Een prachtig groen dak

Barendrecht

Op dit gebouwencomplex ligt een meer dan 1500 m2 groot sedumdak. We verrichten het jaaronderhoud, wat inhoudt dat we zorgen voor de juiste bemesting, de mat vrij blijft van onkruiden en zwerfvuil, en de waterafvoeren open blijven. Door een dak van sedum te voorzien is het gebouw beter geïsoleerd, gaat de dakbedekking veel langer mee, wordt het regenwater trager afgevoerd bij piekbuien, kunnen diverse insecten en vogels voedsel en beschutting vinden en bovendien ziet het er ook heel mooi uit.

Bekijk project