Daktuinen

Diensten

Een groendak, het is niet alleen een mooi gezicht, maar heeft ook een aantal andere voordelen. Zo draagt het bij aan een betere isolatie, gaat de levensduur van de dakbedekking omhoog, wordt regenwater gebufferd bij piekbuien en komt het de ecologie in het stedelijk gebied ten goede. Of het nu gaat om een plat of hellend dak, bijna op alle daken kunnen we probleemloos een sedumdak aanleggen.

Daktuinen

Weinig onderhoud

Een daktuin is opgebouwd uit veel verschillende sedumsoorten en kan zichzelf over het algemeen goed onderhouden. Het daktuinsysteem is namelijk zo opgebouwd dat het een waterbuffer kan bewaren. Een buffer waar hij ongeveer twee weken mee vooruit kan in droge perioden. Zodra het weer gaat regenen vult het systeem de buffer opnieuw aan.

contact

Projecten

Herstel stormschade

Leersum & Amerongen

Op 18 juni 2021 werden door een valwind binnen enkele minuten en met ongekend brute kracht vele bomen – van soms honderden jaren oud – afgeknapt en naar de grond gewerkt. Een half jaar later volgden er kort op elkaar nog 3 zware stormen. De bomen die de valwind hadden overleefd stonden vol in de wind en kregen nu nog meer te voorduren. Wat overbleef was een grote ravage. In samenwerking met Staatsbeheer hebben we een actieplan gemaakt en zijn we begonnen met het veilig stellen van de plekken waar veel recreanten komen. Het herstellen van alle stormschade kan nog wel een paar jaar duren en om het bos in de oude staat terug te krijgen is misschien nog wel 200 jaar nodig.

Bekijk project

Gazonverbetering

‘s-Gravenzande

Om het gazon groener te houden dan dat van de buren, heeft het veel aandacht nodig. Gazonverbetering bevat meerdere onderdelen als beluchten, verticuteren, doorzaaien, bezanden, kanten snijden, bemesten en beregenen. Afhankelijk van de grondsoort en het klimaat kan één grote ronde per jaar ervoor zorgen, dat er een prachtige groeikrachtige mat ontstaat.

Bekijk project

Vergroening Pomonaplein

Den Haag

Gemeente Den Haag heeft ons de opdracht gegeven om in samenspraak met locale bewoners, een plan te bedenken voor de vergroening van het Pomonaplein. Het idee is ontstaan om in de brede trottoirs openingen te zagen en hier plantvakken van te maken in de lengterichting van de straat. Vanuit de huizen is het zicht op de auto’s een heel stuk minder geworden, het ziet er veel aantrekkelijker uit en daarnaast heeft het een hoge ecologische waarde!

Bekijk project