Bestrating

Diensten

Verharding speelt een belangrijke en noodzakelijke rol bij een aanlegproject. Of het nu om een particuliere tuin of een pad door een park is, in vrijwel elk aanlegproject is een onderdeel bestrating opgenomen.  

Bestrating

De juiste balans tussen groen en bestrating

Vaak vanuit een praktisch oogpunt: een pad naar de deur of een terras om stabiel te kunnen zitten. Naast de praktische kant kan sierbestrating ook echt een verfraaiing voor het oog zijn. Van een speels motief tot een wildverband, of juist een afwisseling hiervan. In het tuinontwerp laten we alles samenkomen.

Verharden kan met diverse soorten materiaal zoals tegels en klinkers, maar denk ook aan halfverhardingen zoals gravel, grind en schelpen bij meer landschappelijke toepassingen. Wordt het een pad in een natuurlijke omgeving? Dan zijn houtsnippers en dennenschors ook een goede optie.

We vinden verhoudingen erg belangrijk en zijn absoluut geen voorstander van tuinen volledig dicht straten. Een goede balans tussen groen en grijs is naar onze mening noodzakelijk om een project ook daadwerkelijk een ‘tuin’ te kunnen noemen. We streven er bij een aanleg naar om alleen het hoognodige te verharden en de rest in te vullen met beplanting om de beleving van natuur zo goed mogelijk na te kunnen streven. Vandaar ons motto; ‘groen moet het doen’.

Bij kleine projecten wordt bestratingsmateriaal vaak handmatig verwerkt en bij grote projecten proberen we zoveel mogelijk te mechaniseren. Dat scheelt veel tijd en is ergonomisch ook veel beter. 

contact

Projecten

Vergroening Pomonaplein

Den Haag

Gemeente Den Haag heeft ons de opdracht gegeven om in samenspraak met locale bewoners, een plan te bedenken voor de vergroening van het Pomonaplein. Het idee is ontstaan om in de brede trottoirs openingen te zagen en hier plantvakken van te maken in de lengterichting van de straat. Vanuit de huizen is het zicht op de auto’s een heel stuk minder geworden, het ziet er veel aantrekkelijker uit en daarnaast heeft het een hoge ecologische waarde!

Bekijk project

Houtconstructies

Maassluis

In opdracht van Van Mierlo hebben we in woongebied Wilgenrijk op ‘het eiland’ meerdere plaatsen vlonders en pergola’s geplaatst. Het robuuste materiaal zorgt voor een landelijke uitstraling die past in het gebied. Prachtige klimplanten op de pergola’s zorgen voor schaduw en een bloemenzee in de zomer.

Bekijk project

Activerende tuin

Den Haag

De vraag bij dit project was om in een beperkte ruimte toch een groene tuin te maken. Door de mogelijkheid te creëren om rond te lopen en meerdere zitplekken te maken is een activerende tuin ontstaan. Door gedeeltelijk halfverharding te gebruiken is de verharding niet te dominant aanwezig.

Bekijk project