Beregening & ontwatering

Diensten

Een perfect aangelegde tuin, daar kunt u van op aan bij Lorsheijd Groen. En dat betekent niet alleen mooi voor het oog, maar we kunnen u ook voorzien van alle functionele aspecten. Met een gedegen beregeningssystemen kunnen we ervoor zorgen dat uw beplanting in droge periodes voorzien wordt van voldoende water.

Beregening & ontwatering

Een tuin die mooi blijft

Beregeningssystemen zijn vooral van toepassing in situaties waar een gewone tuinslang het niet meer aan kan. Bij voorkeur pompen we slootwater op, zodat kostbaar kraanwater niet gebruikt hoeft te worden. Nog veel liever vangen we regenwater van de daken af en slaan dat op in een reservoir. We hebben zodoende altijd beschikbaarheid over het benodigde water en ontlasten de waterzuivering bij piekbuien.

Waarom is een goede afwatering belangrijk?

Op natte momenten is het juist belangrijk dat te veel (regen)water gemakkelijk afgevoerd kan worden. Met een goede afvoer van overtollig water voorkomt u een hoop problemen. Meerdere plant- en boomsoorten houden niet van te natte voeten en zullen afsterven bij een langdurig wateroverschot. Een tuin die constant te nat is zorgt daarnaast ook voor het verzakken van de bestrating.

Het ontwateren van een tuin of park doen we door het aanbrengen van drainage; een holle en ondergrondse slang waar het water door onderdruk vanzelf in stroomt en vervolgens wegspoelt.

Contact

Projecten

Parktuin

Maassluis

In woongebied Wilgenrijk hebben een prachtige parktuin aan mogen leggen. Hierbij hebben we alle werkzaamheden vanaf de eerste dag, waarbij het perceel nog een weiland was tot de installatie van de laatste lamp mogen verzorgen. Voordat de bouw van de woning begon, zijn er al een flink aantal bomen aangeplant zodat deze alvast aan konden slaan en al een stuk groter zouden zijn bij de oplevering van het huis. Er is veel gewerkt met natuurlijke materialen, veel bomen en veel planten. Hierdoor is een landschappelijke en tijdloze uitstraling ontstaan. De tuin zit verder vol moderne snufjes als volautomatische hekken, een beregeningssysteem, verlichting en een robotmaaier. Een project om trots op te zijn.

Bekijk project

Warme uitnodigende entree

Rotterdam

Bij dit seniorencomplex hebben we de volledige entree vervangen. Een belangrijke wens van de opdrachtgever was om het af- en aanrijden van de taxibussen in goede banen te leiden. Hiertoe is bij de hoofdingang een mini-rotonde gemaakt. De gebakken klinkers waarmee bestraat is, hebben een warme en rustige uitstraling en gaan door de tijd niet verkleuren. Mooie bloeiende beplanting maakt het plaatje compleet.

Bekijk project

Gezellige binnentuin

Rotterdam

Ons werd verzocht om een eentonige dierenweide met een beperkt budget te veranderen in een uitnodigende plek voor de bewoners van een seniorencomplex. Door een gedeelte van het gazon ongemoeid te laten, bleef er budget over om het centrale punt in de tuin eens écht gezellig aan te kleden. Met de aanleg van een aantal paden buitenom, is er voor de bewoners een mogelijkheid gecreëerd om rond te lopen. De warme kleur van het verhardingsmateriaal nodigt bij de eerste zonnestralen in de lente al uit om snel naar buiten te gaan voor een heerlijke voorjaarswandeling.

Bekijk project