Lorsheijd groen, een heldere visie op groen
Altijd tuinseizoen bij Lorsheijd groen
Altijd tuinseizoen bij Lorsheijd groen
seizoensafbeelding in de kop
  boomverzorging | inrichten met bomen | verplanten van bomen | boomtechnisch onderzoek | boomonderhoud | rooien van bomen
  particulieren | bedrijven | begraafplaatsen | gemeenten | instellingen | vve's | het onderwijs
  daktuinen | gladheidsbestrijding | haardhout | opdrachtgevers aan het woord | in de kijker | plantenbibliotheek | duurzaam groenbeheer | wagen- en machinepark | over lorsheijd | contact | sitemap | home
  OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD
         
 

direct contact

haardhout te koop
 

Opdrachtgevers aan het woord

We stellen alles in het werk om onze opdrachtgevers, groot en klein, zakelijk en particulier, naar volle tevredenheid van dienst te zijn. Deze tevreden opdrachtgevers gingen u voor:

 

'Ik ben zeer te spreken over de mensen die bij het bedrijf werken!'

Iedereen die zijn tuin willen aanpakken, kan ik Lorsheijd Groen aanbevelen. De kwaliteiten van dit bedrijf zijn: vakmanschap, betrokkenheid en zorgvuldigheid. De mensen van Lorsheijd zijn een steun van begin tot eind. Het bedrijf ontwierp een prachtige tuin, gebaseerd op een visie die uitgaat van de natuur. Het maakte van onze tuin een levende tuin, waarin wordt gespeeld en geleefd. Tijdens dat proces, van ontwerp tot uitvoering, was geen enkele vraag te veel en konden tot op het laatst ideeën worden aangepast. Ik ben ook zeer te spreken over de mensen die bij het bedrijf werken. Vakmensen, met oog voor de wensen van de klant.

Familie Stevens
Den Haag, 8 mei 2017

'Een dikke 10'

Bij deze wil ik u hartelijk complementeren met uw medewerkers en het resultaat wat ze voor mij hebben gerealiseerd. Een dikke 10, voor de kennis, de snelheid van werken en het keurig afwerken.

Met uw medewerkers afgesproken dat we volgend jaar oktober weer een dag reserveren, en misschien moeten we dit wel een jaarlijkse dag maken.

Nogmaals bedankt.

Aad Batenburg
26 oktober 2015

'Naar onze wens ontworpen en geheel naar wens afgewerkt'

De tuin van ons hoekhuis grenst aan een voetpad. De afscheiding werd gevormd door een coniferenhaag. Die zorgde voor privacy, een goede afsluiting en een groene en natuurlijke aanblik. Helaas werd de haag in de loop van de jaren steeds bruiner, hoger en breder. Eigenlijk geen gezicht en, samen met andere uitdijende struiken, een ruimtevreter die de tuin er niet fraaier op maakte. En dus moest er dit voorjaar toch echt iets gebeuren.

Na de afspraak met Lorsheijd groen ging het allemaal snel. Eerst hadden we een gesprek over onze wensen waarna we de keus kregen uit een aantal mogelijkheden. Die werden uitvoerig met ons doorgenomen waarna we onze keus bepaalden. Over de inrichting van het perceel voor de afscheiding kregen we ook een aantal originele ideeën te horen. Ook hiervoor werd naar onze wensen een doordacht plan gemaakt. Het geheel zag er in onze ogen geweldig uit en korte tijd later gingen de heren al aan de slag.

In twee dagen tijd was de klus geklaard. Keurig afgewerkt, precies volgens plan en kwalitatief hoogstaand. Naar onze wens ontworpen en geheel naar wens afgewerkt. We hadden geen betere keus kunnen maken.

Elly en Leo Kleijwegt
Maasland, 25 mei 2015

'Ons tuintje heeft nu echt cachet!'

Wij willen jullie graag bedanken voor het aanleggen van onze achtertuin. Hoewel het een redelijk kleine tuin is kwam er genoeg bij kijken.

Het aanleggen van de L-elementen vanwege de lage ligging ten opzichte van de buren, het in z’n geheel ophogen van de tuin en volgen van een helder ontwerp is naar volle tevredenheid uitgevoerd. Ook de bestrating met halfsteens oude klinkertjes is prachtig geworden. Ons tuintje heeft nu echt cachet!

We gaan dit jaar genieten van de Amerikaanse tulpen-dakboom, de uitlopende beukenhaag en het nog aan te leggen bloemenvlak.

Matthijs en collegae nogmaals hartelijk dank voor jullie vakkundigheid en de prettige samenwerking!

Renée en Koos de Jong
4 februari 2015

'Geweldig resultaat'

In 2009 hadden we al eens een zeer grote berk uit onze tuin laten halen door Lorsheijd groen. Dit is toen op zeer vakkundige wijze gebeurd. Dus toen we bedachten dat we onze achtertuin en voortuin wilden renoveren, was de keuze voor Lorsheijd groen snel gemaakt. Bij een oriënterend gesprek en een rondje door de tuin zijn er veel aantekeningen gemaakt. Voorwaarde voor ons was dat het wel groen moest worden, maar ook onderhoudsvriendelijk.

Bij de volgende afspraak hebben we het ontwerp en de verdere invulling besproken. Tevens zijn een aantal grondmonsters genomen om de kwaliteit van de bodem te bepalen. En tja, toen kwam ook onze 45 jaar oude magnolia ter sprake. Wij hadden zelf het idee dat daar maar iets nieuws voor moest komen, maar Lorsheijd groen adviseerde toch om de magnolia voorlopig nog even te laten staan.

Zo gezegd, zo gedaan. Uit de grondmonsters bleek dat er zeer zware klei aanwezig was. In overleg met Lorsheijd groen hebben we besloten om een goede bodemstructuur aan te leggen. Dit betekende dat bij aanvang van het werk de tuin helemaal onder handen is genomen en er grote machines in verschenen. Het werd ons duidelijk hoe omvangrijk de klus was. Eerst de af- en aanvoer van grond en het aanleggen van een besproeiingssysteem. Daarna direct het aanlegen van een goed zandbed voor het tegelwerk. Vervolgens het tegelwerk binnen de geplande tijd afronden. En toen kwam de beplanting. Kortom, alles ging snel en volgens de afspraken die we hadden gemaakt.

En toen was onze tuin klaar. We genieten elke dag van het geweldige resultaat en bovenal van onze mooie magnolia die als een mooi volwassen element in onze tuin staat te pronken.

Wij danken Lorsheijd groen dan ook voor het vakkundige advies en de hele fijne samenwerking. We kunnen iedereen Lorsheijd Groen van harte aanbevelen!

Familie Terwijn
Vlaardingen, 28 mei 2014

'Er wordt niet alleen naar de opdracht geluisterd, maar ook meegedacht, ideeën aangedragen en naar oplossingen gezocht'

Via via kwamen wij in contact met Lorsheijd groen. De tussenpersoon bleek onbekwaam, maar wij zijn hem dankbaar voor het contact dat hiermee wel gelegd is. Lorsheijd groen heeft het fantastisch en op korte termijn allemaal opgelost. In 1 dag tijd is er door 5 hardwerkende mensen een enorme berg werk verzet met een schitterend resultaat. 40 Rhodondendrons ‘Cunninghams White’ zijn 'in wolkjes' geplant, precies zoals wij het wilden. We hebben al wekenlang genoten van het prachtige resultaat. Er moet nog veel in de tuin gebeuren, maar op zeker dat het weer door Matthijs en zijn harde werkers gedaan zal worden. Er wordt niet alleen naar de opdracht geluisterd, maar ook meegedacht, ideeën aangedragen en naar oplossingen gezocht.

Als iedereen in Nederland zo zijn werk zou doen, zou er geen ombudsman nodig zijn!

Els de Zeeuw
7 mei 2014

'Het is leuk om te zien als mensen die langslopen even blijven staan om je voortuin te bewonderen'

Onze tussenwoning staat in De Lier en we wilden onze voortuin eens aan laten pakken door een echte hovenier. Wij kennen de familie Lorsheijd via onze dochter en vroegen hen of ze een leuk idee hadden voor onze kleine voortuin, iets met veel groen en toch onderhoudsvrij. Het ontwerp zag er leuk en speels uit, wij waren gelijk enthousiast.

Tevens hadden wij al een tijd last van stank in huis, waarschijnlijk door verzakking van de riolering. Ze hebben daar gelijk op in gespeeld door met een graafmachine de rioleringsbuizen vrij te leggen zodat de loodgieter erbij kon om het euvel te verhelpen. Lorsheijd groen heeft piepschuimblokken ingegraven om verdere verzakking te voorkomen.

In één dag is de voortuin leeggehaald en daarna is aan één stuk door gewerkt aan het opbouwen van het straatwerk in de tuin. Later is de beplanting erin gegaan, hier was ook een mooi ontwerp voor gemaakt.

Het is nu eind april en de plantjes groeien hard, de eerste bloemen staan al in bloei. Het is leuk om te zien als mensen die langslopen even blijven staan om je voortuin te bewonderen.

De mannen van Lorsheijd groen hebben onze kleine verwilderde voortuin veranderd in een strakke luxe voortuin.

Yvonne en Jan de Vries
De Lier, april 2014

'Iedere dag kijken we nog steeds met een bijzonder tevreden gevoel naar het resultaat.'

Na een lange zoektocht naar bedrijven die aanleg van beschoeiingen en vlonders in het portfolio hebben, hadden wij Lorsheijd Groen uitgenodigd voor een gesprek en het uitbrengen van een offerte.

De heer René Lorsheijd had ter plaatse de omgeving opgenomen: een jaren 20 huis dat onder renovatie was, met een achtertuin grenzend aan bosachtig gemeentelijk plantsoen aan noordzijde, water aan oostzijde en daarachter een prachtig park. De tuin, met aan weerszijde borders met heesters en bomen met een korte levensduur en gras in het midden van de tuin, oogt saai. Door zijn inzicht en oog voor de omgeving heeft de heer Lorsheijd ons overtuigd dat het beter is om de gehele tuin te herontwerpen, waarbij het aanleggen van beschoeiing uiteraard in beeld zou zijn.

Na een periode van inventarisatie van eisen en wensen, heeft Matthijs Lorsheijd, een landschapsarchitect, een goed ontwerp gemaakt waarin natuurlijke overgangen van tuin naar groene omgeving tot uitdrukking komen. De schets van het aan te leggen zwevend terras en berging daaronder, hebben wij zonder veel wijzigingen aangenomen; een teken dat goed naar ons is geluisterd wat betreft eisen en wensen. Matthijs's enthousiasme voor het aanleggen van een plas-dras gebied als natuurlijke overgang van tuin naar de achterliggende sloot, hebben wij uit vrees voor een invasie van gevogelte gedierte in onze tuin en onduidelijke grens met water, uit het ontwerp gehaald. Dit ten faveure van een vlonder over de volle tuinbreedte, wat als vorm van kade fungeert; ondanks deze ingreep, heeft Lorsheijd de elementen uit het oorspronkelijk tuinconcept weten te behouden.

Na akkoord op het ontwerp volgde een periode van opstellen van een kostenraming, selectie van constructiebedrijf voor aanleg van zwevend terras en berging, en het opzetten van een samenwerking met de bouwaannemer voor aanpassingen aan en bij de woning. Een 'hovenier' die de totale opdracht aanneemt en onderaannemers aanstuurt en tegelijkertijd eigen mensen aan het werk houdt voor de gehele tuinaanleg met o.a. graafwerkzaamheden, vlonder aanleg, plaatsen beschoeiing, een geïntegreerde beregening, zie je niet overal. Lorsheijd Groen heeft dit alles naar volle tevredenheid en binnen begroting gerealiseerd. Iedere dag kijken we nog steeds met een bijzonder tevreden gevoel naar het resultaat.

Ruim een half jaar na oplevering van de achtertuin, hebben we besluit genomen om de voortuin en oprit onder handen te nemen. Voor ons is het logisch om René en Matthijs (vader en zoon) Lorsheijd uit te nodigen voor het maken van ontwerp, rekening houdend met onze wensen. Net als bij de achtertuin, ligt ideevorming geheel bij Lorsheijd groen en we laten ons verrassen.

Armand Hardjodikromo
Den Haag, 14 februari 2014

'Bomen + Lorsheijd groen = Vakbekwame liefde'

Door een reactie van onze buurman werden wij gewezen op onze bomen welke wel erg ver uitgegroeid waren. Van het één komt het ander en we kwamen er al snel achter dat een goede aanpak nodig was. Daarom hebben we contact gezocht met Lorsheijd groen. Een goed en degelijk advies vooraf gekregen, met name waarom bepaalde dingen met bomen wel en niet mogelijk waren. We hebben de opdracht vervolgens in vol vertrouwen verstrekt.

Dan staan er 2 mensen op de stoep welke met een gedetailleerd vakmansoog de bomen in gaan. Snoeien waar kan en waar mag, rooien waar het noodzakelijk is, en ruimen wat ze kunnen. Aan het einde de "stofzuiger" er nog even overheen en dan is er ineens veel licht. De finishing touch met een natuurscherm volgt nog, maar na deze ervaring hebben wij daar alle vertrouwen in.

Boom/tuin advies nodig? Lorsheijd bellen! Dat is voor ons nu zeker.

Tineke en Johan van Dalen
Maasland, 22 januari 2014

'Bomen kappen gaat niet over rozen'

Toen we ons benedenhuis in Den Haag kochten, stond er een joekel van een ceder in onze voortuin. Net na de aankoop begon het te stormen en brak de nooit onderhouden boom zo'n beetje doormidden. Gelukkig zonder op mensen of auto's te vallen. Omdat de bovenbuurman de gehavende boom per se wilde redden, heeft Lorsheijd groen de boom bij wijze van noodreparatie gezekerd tot de door ons inmiddels aangevraagde kapvergunning verleend zou worden. Die werd toegekend maar... de buurman tekende bezwaar aan.

Zoiets is een heel proces met gemeentelijke hoorzittingen bij commissies. René Lorsheijd had een mooi rapport opgesteld voor een alternatieve, beter op de standplaats passende boom. Dankzij zijn expertise en prettige optreden tijdens de hoorzitting, 'wonnen' we de procedure en werd de boom gekapt. De buurman kreeg de keuze uit een aantal voorgestelde 'modellen' en nu staat er een prachtige sierappel in het postzegeltuintje.

Kortom, in tijden van nood, voor raad en daad: wij raden Lorsheijd groen aan. Al is het maar om je goede humeur te behouden in tijden van boze buurmannen.

Ingrid van Frankenhuyzen
Den Haag, 14 mei 2013

'Voor de gladheidsbestrijding adviseren wij Lorsheijd groen!'

Eind 2012, met de winter in aantocht, is Pieter van Foreest zorginstellingen op zoek gegaan naar een partij die de gladheidsbestrijding uit handen kon nemen. Pieter van foreest is een organisatie die services en diensten voor ouderen biedt op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Voor de diverse locaties is het belangrijk dat zowel de bewoners, personeel en hulpdiensten zich ten tijde van winterse weeromstandigheden op een veilige manier over het terrein kunnen verplaatsen.

Tijdens het offertetraject werd al snel duidelijke dat Lorsheijd groen een partij is die niet alleen de uitvoering kan verzorgen, maar Pieter van Foreest ook op het gebied van managementinformatie volledig kan ondersteunen.

Voor de centrale contractbeheerder is het van groot belang inzicht te hebben in de werkzaamheden die op de ruim 25 locaties worden uitgevoerd. Lorsheijd groen is gestart met het opstellen van een draaiboek waarin de dienstverlening per locatie, inclusief plattegrond met prioriteiten, zeer uitgebreid beschreven staat. Daardoor is het voor iedereen duidelijk wat ze van Lorsheijd groen kunnen verwachten. Lorsheijd groen houdt gedurende het winterseizoen de weersverwachtingen 24 uur per dag en 7 dagen per week in de gaten waardoor zij snel in actie kunnen komen bij winterse omstandigheden. Na uitvoering van de werkzaamheden ontvangt de contractbeheerder een gedetailleerde rapportage van de werkzaamheden/uren/kosten per locatie, waardoor hij precies weet welke werkzaamheden er zijn uitgevoerd.

Door de accurate uitvoering en de duidelijke rapportages is de gladheidsbestrijding afgelopen winterseizoen perfect verlopen. Dat Lorsheijd deze tak van sport volledig onder controle heeft, is al vanaf dag één duidelijk geworden. Twee dagen na het vaststellen van het draaiboek en het verstrekken van de opdracht kwamen de eerste sneeuwbuien ons land binnen. Lorsheijd was er klaar voor en heeft de werkzaamheden direct volgens draaiboek uitgevoerd!

Facilitair bedrijf, Pieter van Foreest zorginstellingen
Delft, 23 april 2013

'Lorsheijd groen levert kwaliteit'

Na vele jaren in de Brabantse polder te hebben gewoond, zijn we anderhalf jaar geleden verhuisd naar onze geboortestad, Den Haag. We vonden een leuk huis, met tuin. Hoewel we tuinwerk wel gewend zijn, waren de uitdagingen voor onze Haagse tuin ons te machtig. Aan de bomen was jarenlang niets gedaan. Een van die bomen is 15 meter hoog en staat op een lastig kruispunt met veel geparkeerde auto’s en een tramlijn. We waren daarover bezorgd, want een afgebroken tak zou veel schade kunnen veroorzaken. We hebben direct een hovenier gezocht die gespecialiseerd was in bomen. Het werd Lorsheijd Groen die de zaak grondig heeft aangepakt. Het onderhoud van de boom op het kruispunt vergde veel inzicht en de nodige vergunningen. De snoei zelf kon alleen van 1 tot 5 uur ’s nachts plaats vinden, omdat de bovenleidingen van de tram stroomloos moesten worden gemaakt. En vanwege het tijdstip moest het stil gebeuren. Alles is precies volgens afspraak verlopen. De volgende ochtend was alles gebeurd en het snoeihout versnipperd en afgevoerd.

We waren zo tevreden, dat we ook het andere grote tuinonderhoud door Lorsheijd lieten en laten doen. Hiertoe behoren het snoeien van de andere bomen, rooien van dode bomen en plaatsen van een nieuwe boom; het verjongen van een heg en het plaatsen van een nieuwe tuinafrastering. We krijgen leuke reacties uit de buurt over het resultaat.

De contacten met Lorsheijd verliepen bijzonder goed. Lorsheijd denkt constant mee en adviseert. Dit alles gebeurt in een prettige sfeer.

Familie Wedemeier
Den Haag, 10 april 2013

'Fantastisch werk geleverd voor een billijke prijs'

De firma Lorsheijd groen heeft 5 boomstronken uit mijn tuin verwijderd met hun stobbefrees. Ze kwamen op de afgesproken tijd. Fantastisch werk geleverd voor een billijke prijs. Ik kan hen echt aanbevelen.

Nora
Hoek van Holland, 9 april 2013

'Lorsheijd groen: betrouwbaar en accuraat'

Eind 2012 had ik de firma Lorsheijd groen gevraagd om een kapvergunning aan te vragen voor een Pinus Nigra van 15 meter hoog in mijn voortuintje. Jammer genoeg had de groenbeheerder van de wijk overwegend bezwaar tegen het kappen van de boom, dit ondanks de goed onderbouwde aanvraag. Stap twee was dus een grote snoeibeurt van de volledig uit model gegroeide boom die bovendien door naalduitval regelmatig zorgde voor verstopte dakgoten.

De opdracht was: Een rigoureuze snoeibeurt, weer model brengen in de boom, takken die boven de dakgoot hangen in elk geval verwijderen.

Maandag 4 maart 2013 reed er een hoogwerker en een versnipperaar de straat in. Twee deskundige tuinlieden van Lorsheijd groen klaarden de klus in een ochtend. Na afloop was de boom in model, de straat brandschoon en als extraatje hadden ze de twee dakgoten weer volledig naaldvrij gemaakt. Prijs/kwaliteit-verhouding: uitstekend. Uitvoering van het werk: prima!!

Ik heb de firma Lorsheijd groen ervaren als een accuraat en betrouwbaar hoveniersbedrijf; een aanrader.

Bewoner Haviklaan, Vogelwijk
Den Haag, 11 maart 2013

'Mijn tuin was aan de metamorfose toe'

Na een traject om het juiste bedrijf te vinden heb ik uiteindelijk van een kennis het telefoonnummer van Lorsheijd groen gekregen. Het eerste telefoongesprek verliep al zeer prettig met als gevolg dat een persoonlijke afspraak werd gemaakt om de tuin te bekijken en werkzaamheden door te nemen. Matthijs Lorsheijd, de tuinarchitect, was netjes op tijd. Tijdens ons gesprek kon ik mijn wensen kenbaar maken; namelijk een romantische maar toch zakelijke uitstraling van de tuin. Daarbij wilde ik niet te veel onderhoud, maar wel een gezellige sfeer en er moest bovendien rekening gehouden worden met het feit dat ik vier honden heb. Ook een warme kleur van de tegels was belangrijk. De heer Lorsheijd luisterde met volle aandacht naar mijn wensen en kwam tussendoor met suggesties.

De volgende stap was de uitwerking van een ontwerp. Een paar dagen later kwam hij met een keurig verzorgt ontwerpplan. Ik was zeer prettig verrast omdat uit het ontwerp bleek dat al mijn wensen tot in de puntjes goed geïnterpreteerd waren. Alles was exact zoals ik dat in mijn gedachten had, tot de kleur van de tegels toe.

We konden overgaan tot de volgende stap namelijk, het aanleggen van de tuin. Ook dat liep perfect! De heren die de aanleg verzorgden gedroegen zich zeer beleefd, werkten netjes en nauwkeurig. Na elke werkdag ruimden ze alles keurig op. Ik had totaal geen last van hun aanwezigheid. Het resultaat van hun werk was super professioneel. Top kwaliteit! Toen de beplanting kwam was de metamorfose compleet. Ik kan niet wachten op de mooie dagen waarop ik met vol plezier van mijn tuin kan genieten.

Conclusie: Lorsheijd groen is zeer professioneel bedrijf wat werkelijk met de klant meedenkt, zich houdt aan gemaakte afspraken, stipt op tijd is en een perfect resultaat levert.

Bozena Kwiecien
Den Haag, 5 november 2012

'De hele zomer hebben wij genoten van een prachtige tuin'

Wij wonen in Maasland en hebben een tuin op het zuiden. In deze tuin was een vijver die veel ruimte in beslag nam en ook gedateerd was. Door de strenge vorst in begin 2012 is de vijver kapot gevroren. Voor ons gelijk een reden om de tuin eens goed aan te pakken. Middels een advertentie in het blad van de PCOB kwamen wij in contact met Lorsheijd groen.

Via deze advertentie hebben wij een afspraak gemaakt. Tijdens ons gesprek hebben wij te kennen gegeven een tuin te willen met twee terrassen, met veel bloemen en dat wij ons verder wilden laten verrassen. Een week later kwamen vader en zoon Lorsheijd met het ontwerp voor onze tuin. Wij waren aangenaam verrast, dit hadden wij nooit kunnen verzinnen. Afgesproken werd dat de volgende dag met de aanleg van de tuin werd begonnen. De werkzaamheden verliepen in een prettige sfeer en het contact met de medewerkers was zeer goed. Elke avond lag het werk er opgeruimd bij. Na drie-en-een-halve dag was de klus geklaard.

Wij zijn ook zeer tevreden over onze tuin en de nazorg van Lorsheijd groen.

De hele afgelopen zomer hebben wij genoten van onze prachtige onderhoudsvrije tuin. De bloemen in de tuin zijn vele malen door vlinders en bijen bezocht. Kortom Lorsheijd groen is een aanrader voor de aanleg van uw tuin!

Dick en Nel Tuitel
Maasland, 12 december 2012

'Lorsheijd groen, 'k zou het zo wéér doen!'

Een jaar geleden wilden wij onze behoorlijk verwilderde maar gezellige stadstuin aanpakken. Verschillende hoveniers/groenmannen stonden met hun plannen op de stoep. Met de firma Lorsheijd groen was er meteen een klik, vooral door de zorgvuldigheid waarmee de tuin werd bekeken met oog voor wat er al stond en respect voor waar wij aan gehecht waren. Een plan werd opgesteld.

Toen kwamen de mannen van Lorsheijd, het was hondenweer, nat, nat, nat. Eerst werd het looptraject door het huis, keuken, gang, hal, helemaal afgeplakt, inclusief de muren. In één ochtend was de bestaande tuin verdwenen. Na de klus werd alles keurig opgeruimd, een schoon huis, alsof er niets was gebeurd. Vervolgens werd de nieuwe tuin opgebouwd. Wilde ik toch iets meer van dit of dat, dan was alles mogelijk, plannen werden meteen aangepast. Inmiddels hebben we een heerlijke tuin! We genieten er elke dag van!

Lorsheijd groen een aanrader! Vakkundig personeel, rustig en prettig in de omgang. Werken zorgvuldig en netjes. Afspraak is afspraak, altijd bereikbaar. Luisteren goed naar de wensen en vullen geweldig aan. Uitstekend werk voor een goede prijs!

Tineke van Zuijlen
Den Haag, 9 november 2012

'Het eindresultaat is een prachtige tuin, waar we jaren van gaan genieten'

Bijna twee jaar nadat we het door ons in 2008 gekochte huis compleet hadden laten verbouwen, was het tijd om de rommelige tuin aan te pakken. Ons huis in Den Haag Bezuidenhout heeft een klein typisch stadstuintje. Hij is 12 meter diep en begint 7 meter breed, maar loopt naar achter schuin naar binnen. Een bijzondere vorm dus, die vraagt om een creatieve en efficiënte invulling. De schutting moest vervangen worden. Een grote boom die het licht weg hield, moest er uit. En we hadden behoefte aan een kleine berging.

Lorsheijd groen heeft het complete traject voor ons uitgevoerd, inclusief het ontwerp van de tuin. In het finale ontwerp zijn we gekomen tot een patio-achtige inrichting. Ruimtelijkheid wordt gecreëerd door schuine lijnen in tegels en borders. Drie in een driehoek geplaatste blokbomen hebben de oude boom vervangen. En het groen is zodanig gekozen dat er bijna altijd wel wat in bloei staat. De oude schutting is vervangen door een stevige dubbelwands schutting, waarbij een kleine op maat gemaakte berging in de punt van de tuin geïntegreerd is met de schutting.

Van de fases ontwerp en realisatie tot en met het onderhoud zijn we meer dan tevreden over de prestaties van Lorsheijd groen. Los van hun inhoudelijke expertise, hebben de werknemers oog voor de privacy van de bewoners. En tijdens de uitvoering wordt de 'overlast' duidelijk tot een minimum beperkt. Omdat we geen achterom hebben, moest alles door het huis aan- en afgevoerd worden. Maar onze houten vloeren en meubels waren zo goed afgedekt dat er werkelijk niets beschadigd of ook maar enigszins vies kon worden.

Het eindresultaat voor ons is een prachtige tuin, waar we jaren van gaan genieten. Als je dus wilt investeren in kwaliteit en oog hebt voor duurzaamheid, kunnen wij Lorsheijd groen absoluut aanraden.

Karen Braun en Michael Baas Becking
Den Haag, 30 november 2012

Bent u ook enthousiast opdrachtgever van Lorsheijd groen? Vertel het ons en we plaatsen uw bericht met plezier.

 

terug naar de top van de paginaTerug naar top van de pagina


VHG Vereniging Hoveniers en GroenvoorzienersKPB Kring Praktiserende BoomverzorgersLorsheijd groen is aangesloten bij de VHG en de Kring Praktiserende Boomverzorgers

Lorsheijd groen heeft tevreden opdrachtgevers in

Lorsheijd groen - hoveniers en boomverzorgers - is werkzaam in de regio Westland, Randstad, Zuid-Holland, Den Haag, Wassenaar, Rotterdam, Delft, Rijswijk, 's Gravenzande, Monster, De Lier en Maasland 
seizoensafbeelding in de voet Een heldere visie op groen